KV-2 tank

Type: Zware tank.
Doeleinden: Divers Anti-tank en Artillerie.
Ontwikkeld in: Sovjet Unie (Rusland )
Geproduceerd in: 1940-1941.
Bemanning: 6 personen.
Bewapening: 1x 152mm kanon en 3 machinegeweren.

Afmetingen en gewicht

Lengte:-
Breedte:-
Hoogte:-
Brandstof:-
Vermogen: 550 pk.
Gewicht: 57 ton.
Overschrijdingsverm.:-
Waadvermogen:-
Snelheid verharde weg:30 Kilometer per uur.
Actieradius verharde weg: –

Uiterlijk

Naast de bovenstaande kenmerken heeft ook ieder voertuig specifieke uiterlijke kenmerken. Hieronder worden per tankonderdeel specifieke uiterlijke eigenschappen benoemd.

Toren
De geschutskoepel van dit voertuig is rechthoekig en bevindt zich in het midden van het voertuig. De zijkanten van de koepel zijn vrijwel vlak evenals de achterkant. Aan de zijkant van de koepel zitten een tweetal handvaten die de bemanning moesten helpen om makkelijker bij de koel te komen. De bovenkant van de koepel is vrijwel plat.

Kanon
De loop is vrij kort en steekt slechts voor een klein deel voor het voertuig uit. De loop is geheel glad en vrij dik vanwege het zware kaliber.

Tankromp
Dit pantservoertuig is vrij hoog maar dit heeft vooral te maken met de hoogte van de koepel. De romp van de tank is zeer laag en tussen-gebouwd. Aan de voorzijde loopt de romp van het voertuig iets schuin naar de geschutskoepel. De rest van de romp is vrijwel geheel plat.

Loopwerk
6 Loopwielen en vier geleider-rollen aan elke kant van het voertuig. Drie geleiderollen zijn in het midden van de rupsbanden geplaatst.

Deze tank werd in WW2 door de Russen gebruikt. De bepantsering was ongeveer 75 millimeter.
In totaal zijn er zo’n 334 voertuigen geproduceerd. De tank was vrij log en vanwege zijn slechte vormgeving een makkelijk doelwit. Dit had niet alleen te maken met de hoogte maar vooral ook met de platte nauwelijks gestroomlijnde koepel. Hierop konden granaten makkelijk inslaan.