IS-2 tank

Type: Zware tank.
Doeleinden: Divers, anti-tank, artillerie en infanterieondersteuning.
Ontwikkeld in: Sovjet-Unie.
Geproduceerd in: 1944.
Bemanning: 4 personen.
Bewapening: 1x 122 mm kanon en 2 Machinegeweren: 1van 7.62 millimeter en 1 luchtdoelartillerie mitrailleur van 12.77 mm.

Afmetingen en gewicht

Lengte:-
Breedte:-
Hoogte:-
Brandstof:-
Vermogen: 600 pk.
Gewicht: 46 ton.
Overschrijdingsverm.:-
Waadvermogen:-
Snelheid verharde weg: 37 Kilometer per uur.
Actieradius verharde weg: –

Uiterlijk

Naast de bovenstaande kenmerken heeft ook ieder voertuig specifieke uiterlijke kenmerken. Hieronder worden per tankonderdeel specifieke uiterlijke eigenschappen benoemd.

Toren
De geschutskoepel van dit voertuig is hamer-vormig en naar voren geplaatst. De koepel loopt aan alle kanten schuin naar beneden. Aan de bovenkant is de koepel vrijwel recht. Rechtsachter op het koepeldak is een luik geplaatst welke rond van vorm is. De achterkant en de zijkanten van de koepel zijn voorzien van handvaten waarmee de bemanning makkelijker op de geschutskoepel kan klimmen.

Kanon
De loop van het 122 mm kanon steekt ver voor het voertuig uit. Deze lange loop is geheel glad en is bevestigd op een cilinder welke van boven naar beneden kon bewegen.

Tankromp
Dit pantservoertuig is vrijwel geheel tussen de rupsbanden in gebouwd. De achterzijde en de voorzijde lopen schuin af. De twee zijkanten lopen slechts voor een deel schuin.

Loopwerk
Dit militaire voertuig bezit 6 loopwielen en brede rupsbanden.

Deze tank werd in WW2 door de Russen gebruikt. Er werden in totaal 3475 van geproduceerd. Vanwege het zware geschut en de bepantsering, die op sommige plaatsten 120 mm was, kon dit voertuig vrijwel elke vijandelijke tank aan.