RAH-66 Comanche

Boeing Sikorsky RAH-66 Comanche

Boeing Sikorsky RAH-66 Comanche
Boeing Sikorsky RAH-66 Comanche

In 1982 kondigde de US Army het ambitieuze programma rond de LHX (Light Helicopter Experimental) aan voor een bewapende multi-role helikopter. Deze helikopter zou de AH-1, OH-6, OH-58 en UH-1 helikopters moeten gaan vervangen.

Toen echter de complexiteit en de daadwerkelijke kosten van het programma duidelijk werden, werd het aantal toestellen terug gebracht. Het definitieve programma verscheen uiteindelijk in 1995. Er zouden twee prototypes komen en zes helikopters met verkenningsuitrusting maar zonder bewapening voor vroege operationele capaciteiten, die vanaf 2001 getest zouden worden.

In 2003 zou de productiebeslissing vallen voor de eerste operationele eenheid in 2007. De productie behelsde 1292 helikopters. Het ziet er nu echter naar uit dat er slechts 650 exemplaren zullen worden aangeschaft, waarvan de leveringen in 2024 afgerond zullen zijn. Deze helikopters zullen alleen in de scout- en aanvalsrol vliegen.

Boeing – Sikorsky

Een Boeing/Sikorsky team werd in april 1991 geselecteerd voor de ontwikkeling van het nieuwe toestel. De motor voor de nieuwe helikopter is de LHTEC (voorheen Allison/Garrett, nu Allison/AlliedSignal) T800. In 1990 ging de benaming LHX over op LH en in april 1991 werd de naam RAH-66 Comanche uitgekozen. Het prototype en de testhelikopters droegen de benaming YRAH-66.

De ontwikkeling van de Comanche werd vertraagd door technische overwegingen en politieke antipathieën en de daarop volgende bezuinigingen in de Amerikaanse militaire programma’s.

De Comanche heeft een “stealthy” frame met een minimum aan reflecterende oppervlakten zodat het toestel moeilijk waarneembaar is, en is grotendeels opgebouwd uit composietmaterialen. De vijfbladige hoofdrotor is een composieten constructie met beweegbare uiteinden.

De T-staart heeft een verticaal oppervlak dat aan stuurboordzijde helt en een achtbladige verborgen anti-torsierotor. Het landingsgestel is intrekbaar en de wapens worden intern meegevoerd in een ruim aan beide zijden van de onderromp.

De zeer geavanceerde avionica (gebaseerd op die van de F-22 Raptor) omvatten dubbele drievoudige fly-by-wire bedieningssystemen, een navigatie/aanvalssysteem met GPS-update en FLIR, een “glazen” cockpit met twee grote LCD-displays, nachtzichtapparatuur, helmdisplays en helmvizieren, laser- en radar-waarschuwingsontvangers, plus hieraan gelinkte verstoorders en een mogelijkheid voor het meevoeren van een Longbow radar.

Specificaties Comanche helikopter

Naam: Boeing Sikorsky RAH-66 Comanche
Type: verkennings-, aanvals- en luchtgevechtshelikopter met tweekoppige bemanning.
Krachtbron: twee LHTEC T800-LHT-801 turboshaft motoren van elk 1165 kW
Prestaties: (geschat) maximum snelheid 324 km/u op een hoogte van 1.220 meter; initiële verticale klimsnelheid 432 m/min; bereik 2.334 km met drop-tanks; vliegduur 2 uur en 30 minuten met standaard hoeveelheid brandstof.
Gewicht: (geschat) leeg 3.522 kg; maximum startgewicht 7.896 kg.
Afmetingen: diameter hoofdrotor 11,90 meter; lengte met draaiende rotoren 14,82 meter; hoogte 3,37 meter; schijfoppervlak hoofdrotor 111,21 m2
Bewapening: een drieloops 20 mm kanon plus maximaal zes interne Hellfire of Stinger raketten, of acht Hellfires of 16 Stingers en extern meegevoerde brandstoftanks.