Tank helm Royal Army Corps (RAC) WW2

De Britse soldaten droegen tijdens de tweede wereldoorlog speciale karakteristieke helmen. De meest bekende helm van de Britten is de pan-vormige helm die door de infanterie werd gedragen. Deze helmen waren uiterst simpel vervaardigd.

Tank helm Royal Army Corps (RAC) WW2
Tank helm Royal Army Corps (RAC) WW2

Het binnenwerk was vrijwel rond en zat vast met een schroef aan de bovenkant van de helm. Ook de RAC tankhelm was simpel vervaardigd. Deze helm was ook vrijwel rond en bezat ook een erg simpel binnenwerk.

Aan de onderkant van de helm zat een band waarmee de helm strak op het hoofd kon worden gebonden. Op onderstaande foto kunt u zien hoe de Britse tank-bemanningsleden deze helm droegen.

Tot slot
Dit helmtype werd na de tweede wereldoorlog door gedragen. Het was een vrij simpele en effectieve helm die makkelijk geproduceerd kon worden. Tegenwoordig worden er veel lichtere helmen gebruikt met een intercom mogelijkheid zodat de bemanning met elkaar kan spreken. De tanks van tegenwoordig zijn voorzien van een dusdaning sterke bepantsering dat wanneer deze doorboord wordt geen enkele helm de effecten kan stoppen.