Goering werd geboren in Rosenheim Beieren. In 1912 ging hij bij het leger als lid van een cyclisten eenheid.
In 1915 werd hij naar het ziekenhuis gebracht met reuma. Toen zijn vriend Bruno Loerzer hem bezocht haalde die hem over om bij het luchtcorps te komen. Hij deserteerde van zijn eenheid en speelde de rol van Loerzer’s waarnemer.
Hij en Loerzer kregen het ijzeren kruis eerste klas voor hun verkenningswerk. Hij vloog met Loerzer tot in het voorjaar van 1916 Toen ging hij naar een pilotenschool in Kortrijk (België). Goering vertelde daar dat hij al kon vliegen. Hij “leende” een vliegtuig en vloog naar het front. Hij werd binnen de kortste keren nabij Verdun ingedeeld bij een jagerseenheid.
Goering neergeschoten
In februari 1917 ging hij achter een vijand aan en verloor het contact met zijn eenheid. Ineens doken er meerdere Spads op die hem direct aanvielen. De strijd duurde 15 minuten en hij werd neergeschoten. Hierbij werd hij zelf zwaar gewond.
Hij slaagde erin om de Duitse linies te bereiken en lande bij een veld-ziekenbuis. Hier werd hij meteen verzorgd. Hij was hoogstwaarschijnlijk overleden aan zijn levensgevaarlijke verwondingen als hij niet het veld-ziekenhuis had bereikt.
Hermann Goering bij de Nazi-partij
In 1918 werd hij commandant van het beroemde squadron waarin ook de grote aas Manfred von Richthofen vloog. Na de eerste wereld oorlog ging hij in de burgerluchtvaart in Denemarken en Zweden. Daar ontmoette hij zijn latere vrouw Carin von Rosen waarmee hij trouwde op 3 februari 1922.
In 1922 ontmoette Goering Adolf Hitler en werd lid van de Nazi-partij. Als oud-officier kreeg Goering al snel het commando over Hitlers stormtroepen de SA.
Goering deed mee aan de putsch in november 1923 en werd zwaar gewond. Er kwam een arrestatiebevel tegen hem maar hij wist te ontkomen en ging naar Oostenrijk. Vanwege zijn zware verwondingen kreeg hij morfine toegediend waaraan hij verslaafd raakte. Aan die verslaving werd hij tweemaal in Zweden geholpen.
In 1927 ging hij terug naar Duitsland en kwam al snel weer bij de Nazi-partij. Hij kreeg een van de 12 zetels in de Reichstag die de Nazi-partij won bij de verkiezingen van 1928. Toen de Nazi-partij 230 zetels kreeg bij de verkiezingen van 1932 werd hij gekozen tot president van de Reichstag.
De Luftwaffe
In maart 1933 richtte Goering de Gestapo op. Goering bleef gedurende de gehele oorlog een trouwe aanhanger van Adolf Hitler. Hitler beloonde hem daarvoor door hem minister van luchtvaart te maken.
Vlak daarna werd de Luftwaffe opgericht. Die begon aanvankelijk met burgerluchtvaart maar werd in maart 1935 militair. Goering was de meest geliefde leider bij het volk en ook bij de buitenlandse diplomaten. Tevens had hij de obsessie om rijk te willen worden. Dit lukte hem ook. Dit ging wel vaak ten koste van anderen. Voornamelijk ten koste van de Joden.
Hermann Goering was in het begin van de oorlog een zeer belangrijk man. Maar zeker nadat hij de slag om Engeland verloren had maakte Hitler hem steeds minder belangrijk. Uiteindelijk deed hij niet veel meer dan op zijn landgoed genieten van zijn gestolen goederen. Tevens werd zijn verslaving weer erger en kreeg hij last van ernstige depressies en allerlei rare waanideeën.
Goering na de tweede wereldoorlog
Nadat de tweede wereldoorlog voorbij was gaf hij zich over aan de geallieerden. Tijdens het proces probeerde hij nog alle schuld op Himmler te schuiven en hield hij vol dat hij niks afwist van de geheime praktijken van Himmler.
Het mocht niet baten. Hij werd ter dood veroordeeld. De avond voordat hij opgehangen zou worden nam hij een pil met gif in en overleed.