Italiaanse onderscheidingen uit de eerste wereldoorlog

Italiaanse militaire kruis

Deze kruisvormige medaille werd aan Italiaanse soldaten uitgereikt die vochten in de eerste wereldoorlog. Op de voorkant van deze onderscheiding staat de tekst: MERITO DIGVERRA. Dit betekent militaire verdienste. Boven deze tekst staan de initialen van Victor Emmanuel de derde.

Deze man was de koning van Italië. Aan de onderkant van de tekst op de voorkant is een zwaard afgebeeld dat met de punt om hoog staat in een bos loof. Op de achterzijde van de medaille is een vijfpuntige stralende ster afgebeeld.

Italiaanse victoriemedaille

Net als alle andere geallieerde landen had ook Italië een overwinningsonderscheiding uitgebracht aan een regenboogband. Op de voorzijde staat een overwinningsgodin afgebeeld met gespreide vleugelen. Aan haar voeten staan vier leeuwen welke rond haar heen kijken.

Deze leeuwen stellen de verdediging van de overwinningsgodin voor. De medaille is van brons en aan de bovenkant is de onderscheiding voorzien van een beugel waardoor het onderscheidingslint is geregen.

Italiaanse oorlogscampagne medaille

Deze medaille werd uitgereikt aan Italiaanse soldaten die deelnamen aan de oorlogscampagne van de eerste wereldoorlog. De medaille werd door Italië ingevoerd tijdens de eerste wereldoorlog namelijk in 1915.

Op de voorzijde is het hoofd te zien van de Italiaanse koning Victor Emmanuel. Deze draagt een Adrian- helm en een legeruniform. Op de achterkant van de medaille staat een overwinningsgodin afgebeeld met gespreide vleugelen.

De medaille is van brons en het lint is door een beugel geregen, welke is bevestigd aan de bovenkant van de onderscheiding. Op het band zijn de kleuren van de Italiaanse vlag te herkennen.

Italiaanse oorlogsvrijwilliger medaille 1915-1918

Deze Italiaanse medaille werd uitgereikt aan personen die vrijwillig in Italiaanse dienst vochten ten tijde van de eerste wereldoorlog. De medaille werd pas ingevoerd op 24 mei 1924.

Op de voorzijde is een persoon te zien welke het gekroonde hoofd van Italië voorstelt. Daaromheen staan de woorden PER ITALIA geschreven, wat betekent “voor Italië”. Op de achterkant staat een man die een vrouw beschermt afgebeeld. Daaromheen staat in het Italiaans geschreven VOLONTARIO DI GVERRA wat oorlogsvrijwilliger betekent. Verder staat op de achterkant 1915-1918 in Romeinse cijfers.