Psychologische keuring

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Aanname Adviescommissie voor leidinggevende functies Defensie

afbeelding van P Geertsma

Een onderofficier en een officier in het Nederlandse leger hebben te maken met verantwoordelijkheden. Bij het dragen van verantwoordelijkheid komen verschillende karaktereigenschappen krijgen. Deze karaktereigenschappen komen onder andere aan bod tijdens de psychologische keuring die elke kandidaat voor een leidinggevende functie moet afronden. De psychologische keuring bestaat uit een vragenlijst en een persoonlijk gesprek met een psycholoog. Na het afronden van het psychologisch onderzoek volgt een medische keuring.

Psychologisch onderzoek en medisch onderzoek bij Defensie

afbeelding van P Geertsma

De Militaire keuring van Defensie bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een psychologisch onderzoek. Na een goed afleggen van dat onderzoek volgt een lichamelijk onderzoek dat meestal op een andere dag zal plaatsvinden. Beide onderzoeken zijn compleet verschillend en worden door professionals uitgevoerd die door Defensie zijn aangetrokken om militair personeel te selecteren. De taken van militairen zorgen er voor dat een militair regelmatig onder stres moet werken en te maken heeft met psychische en lichamelijke belasting.

Hoe wordt ik officier binnen Defensie in Nederland?

afbeelding van P Geertsma

Werken als officier in het Nederlandse leger kan een uitdagende functie zijn. De uitdaging is afhankelijk bij welk legeronderdeel de officier dienst gaat doen. Naast officieren die een bureaufunctie hebben zijn er ook officieren die meer in het ‘veld’ operen. Een officier draagt in tegenstelling tot een militair in lagere functie een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ook een onderofficier draagt minder verantwoordelijkheid dan een officier.

psychologische keuring bij defensie

afbeelding van P Geertsma

De psychologische keuring bij defensie is voor een deel schriftelijk en voor een deel via een vraaggesprek met een psycholoog. Ik heb gehoord van verschillende militairen dat het psychologische onderzoek bij defensie niet zo veel voorstelt. De waarde van het psychologisch onderzoek is maar gering omdat het een momentopname is. Meestal zijn de deelnemers burgers en bekijken ze de vragen geheel anders dan militairen die een ander referentiekader hebben. Uiteindelijk zal de praktijk de beste selectie bieden.

Psychologische keuring eerlijk duurt het langst

afbeelding van P Geertsma

De psychologische keuring bij defensie duurt in totaal 1 dag en bestaat uit een schriftelijke test een soort interview met een psycholoog. Op zich is de test wel uitvoerig maar is deze echt ‘waterdicht’. De schriftelijke test van het psychologische onderzoek bij defensie bestaat uit het invullen van merendeels meerkeuze vragen. Zelf heb ik deze test ook twee jaar geleden mogen volgen.

Persoonlijke eigenschappen voor Koninklijke Militaire School (KMS)

afbeelding van P Geertsma

Bij de Koninklijke Militaire School (KMS) wordt je opgeleid voor een leidinggevende functie in de vorm van onderofficier. Alle Nederlandse onderofficieren worden opgeleid aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Deze opleiding vindt plaats in Weert. Als sinds 1951 worden opleidingen aan de KMS geregeld via het opleidingsinstituut in Weert.

Inhoud syndiceren