Fysieke keuring

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Onderdelen Medisch basisonderzoek D-Com van het Belgische leger

afbeelding van P Geertsma

Het medisch basisonderzoek (D-Com) is de algemene medische keuring van het Belgische leger. Deze kleuring lijkt in grote lijnen op de medische keuring die kandidaten voor de Nederlandse krijgsmacht moeten afronden. Net zoals de medische keuring voor Nederlandse militairen bestaat ook de Medische basisselectie van het Belgische leger uit een aantal onderdelen. Deze zijn op te splitsen in het medisch basisonderzoek (D-Com) en de bijkomende medische onderzoeken die D-Extra worden genoemd.

Contactlenzen of bril bij sollicitatie voor piloot bij Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je piloot wilt worden bij de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht moet je lichamelijk en geestelijk in topconditie zijn. Tijdens de psychologische en medische keuring wordt de kandidaat ingedeeld in verschillende clusters. Kandidaten die voor een functie als piloot in aanmerking willen komen moeten over het hoogste cluster beschikken. In het verleden noemden ze dit een A-keuring. Tegenwoordig heet dit volgens mij een cluster 1. Een erg belangrijk aspect bij deze keuring is het gezichtsvermogen.

Landelijke Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Marechaussee heeft een Landelijke Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. Dit centrum draagt de naam LOKKMar en is gevestigd in Eefde. Voor de KMAR is opleiding erg belangrijk. Doormiddel van opleidingen worden Marechaussees goed voorbereid op de belangrijke taken die ze in de praktijk moeten uitvoeren. Het Landelijke Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee vormt het fundament voor de Marechaussees en is een zeer oud opleidingsinstituut voor politiefuncties in Nederland.

Lichaamslengte voor sollicitatie Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je bij de Koninklijke Luchtmacht solliciteert naar een baan als piloot wordt je onderworpen aan een psychologische keuring en medische keuring. Tijdens de medische keuring wordt onder andere gekeken naar je lichaamslengte. Om in een gevechtsvliegtuig of gevechtshelikopter te passen moet je niet te lang zijn. De maximale lichaamslengte die je als piloot zou kunnen hebben is ongeveer 192 centimeter. Wanneer jouw lichaamslengte daar boven zit heb je een grote kans dat je wordt afgekeurd.

Ogentest Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Voor een functie bij de Koninklijke Luchtmacht zul je in veel gevallen een psychologische en medische keuring moeten volgen. Alleen voor burgerfuncties worden hierop uitzonderingen gemaakt. Het is erg belangrijk dat medewerkers in gevechtsfuncties zowel psychologisch als fysiek in uitstekende conditie verkeren. Ook de ogen en het gezichtsvermogen moeten goed functioneren.

Astma een probleem bij de medische keuring van Defensie?

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je last van astma hebt kun je in veel gevallen nog wel een functie uitoefenen binnen Defensie. Bij lang niet alle functies zou een astmatische aandoening kunnen leiden tot problemen. Bij gevechtsfuncties te veld moet een soldaat echter in lichamelijke topconditie zijn. Wanneer een militair afhankelijk is van medicijnen voor een astmatische aandoening kan dat voor problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om van te voren goed aan te geven dat je last van astma hebt.

Kleurenblindheid en de medische keuring vna Defensie

afbeelding van P Geertsma

Als je kleurenblind bent hoeft dat niet automatisch te betekenen dat je wordt afgekeurd om de medische keuring bij Defensie. Er zijn verschillende functies binnen Defensie aanwezig waarbij het onderscheiden van kleuren minder belangrijk is. Kleurenblindheid is een speciale ‘afwijking’ die eigenlijk heel moeilijk te classificeren is. Mensen die kleurenblind zijn kunnen dat in verschillende gradaties hebben en de kleurenblindheid kan gekoppeld zijn aan verschillende kleuren die niet voor iedereen hetzelfde zijn.

Onderdelen Medische Keuring of Vaststelling Fysieke Belastbaarheid

afbeelding van P Geertsma

Tijdens de medische keuring bij Defensie wordt een specifieke sporttest afgenomen waarmee de conditie en kracht van de sollicitant kunnen worden gemeten. Bij de Koninklijke Luchtmacht noemen ze deze test ook wel de VFB of te wel de Vaststelling Fysieke Belastbaarheid. Er zijn verschillende apparaten die tijdens de medische keuring worden uitgevoerd. Elk apparaat is aangesloten op een computer. Door kracht uit te oefenen op een apparaat wordt met de computer gemeten hoeveel kracht er precies wordt gebruikt.

Geldigheidsduur militaire keuring Defensie Nederland

afbeelding van P Geertsma

De keuring bij de Nederlandse Defensie is niet onbeperkt geldig. Wanneer je psychologisch of lichamelijk bent gekeurd is de uitslag van de keuring een jaar geldig. Wanneer je wordt afgekeurd voor een bepaalde functie is het in veel gevallen mogelijk om na een jaar weer een keuring bij Defensie te ondergaan. Dit is in veel gevallen verstandig behalve wanneer de reden van de afkeuring dermate zwaar is dat een verdere loopbaan bij Defensie niet mogelijk is.

Marinier Algemeen Selectie Test en Praktische Officier Selectie Test

afbeelding van P Geertsma

Het Korps Mariniers is een van de zwaarste krijgsmachtonderdelen van de Nederlandse Defensie. Zowel fysiek als mentaal moeten leden van het Korps Mariniers in topconditie zijn. Om er zeker van te zijn dat nieuwe rekruten aan de lichamelijke en psychische eisen van het Korps Mariniers voldoen zijn verschillende middelen door Defensie ingevoerd waaronder een aantal keuringen. Hiervoor zijn onder andere de psychologische en medische keuring waar elke burgersollicitant verplicht moet deelnemen.

Inhoud syndiceren