Vliegtuigen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

LZ 129 Hindenburg informatie

afbeelding van P Geertsma

LZ 129 Hindenburg was de naam van een grote zeppelin uit Duitsland. De zeppelin was vernoemd naar een zeer bekende Duitse veldmaarschalk Paul von Hindenburg die o.a. in de Eerste Wereldoorlog voor Duitsland verschillende overwinningen wist te behalen. De zeppelin werd ontworpen door Ludwig Dürr en gebouwd in 1936 door de Duitse fabrikant Luftschiffbau Zeppelin. De eerste officiële vlucht van de LZ 129 Hindenburg was op 4 maart 1936. De LZ 129 Hindenburg was gevuld met het zer brandbare waterstof.

Tijdperk zeppelins voorbij?

afbeelding van P Geertsma

Na de ramp met de zeppelin LZ129 Hindenburg op 6 mei 1937 werden er steeds minder vluchten met zeppelins ondernomen. De ramp met de LZ129 Hindenburg was zeer indrukwekkend. De luchtschip vatte vlam en explodeerde korte tijd later. Binnen 32 seconden lag het schip in een vlammenzee op de grond. Een radiopresentator die het gebeuren met eigen ogen had gezien raakte geëmotioneerd door het gruwelijke schouwspel. In totaal kwamen 35 mensen van de 97 mensen om het leven.

Gevechtspiloot worden

afbeelding van P Geertsma

Voor een aantal jonge mensen is het een jeugddroom om gevechtspiloot te worden. Het gevoel van vliegen en tegelijkertijd vijanden te beschieten lijkt veel jongeren aan te trekken. Er zijn verschillende Amerikaanse actiefilms die met name gevechtspiloten als cool en gaaf naar voren laten komen. Een functie als gevechtpiloot zou mensen maken tot een geslaagd persoon in de maatschappij en een gerespecteerd man binnen Defensie.

F-16 Fighting Falcon binnen de Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

F-16 Fighting Falcon is een van de bekendste militaire vliegtuigen op dit moment. Vrijwel iedereen kent deze ‘straaljager’ en heeft er wel eens één of meerdere zien vliegen. De F16 is nog gevechtsvliegtuig dat tegenwoordig nog steeds in de strijd wordt geworpen.

Open Dagen Koninklijke Luchtmacht militaire Vliegbasis Volkel

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht heeft binnenkort weer een aantal Open Dagen. Ditmaal vinden de Open Dagen plaats op de militaire Vliegbasis Volkel te Noord Brabant. Tijdens de Open Dagen op 19 en 20 juni zullen verschillende stands zijn ingericht met informatie over vliegtuigen en de Koninklijke Luchtmacht in zijn algemeenheid. Ook wordt er algemene informatie verstrekt over Defensie en de belangrijke taken die zij uitvoert in zowel Nederland als daar buiten.Dit jaar is het thema 'Goed werkgeverschap' van Defensie.

Nederland verkoopt F16's

afbeelding van P Geertsma

Chili koopt 18 F16’s van de Nederlandse krijgsmacht. Het gaat hierbij om 18 F16’s van het type Midlife Update (MLU). Op 25 mei 2009 hebben Chili en Nederland een overeenkomst bereikt over de verkoop van de jachtvliegtuigen. De daadwerkelijke levering van de F16’s aan Chili zal pas vanaf 2010 plaatsvinden. Chili heeft al eerder F16’s van Nederland gekocht. In 2006 had het land namelijk ook al 18 F16 van Nederland gekocht.

Air Power van de Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht is het Nederlandse krijgsmachtonderdeel dat zich richt op het verdedigen van het Nederlandse luchtruim en het luchtruim van haar bondgenoten. Daarnaast wordt de Koninklijke Luchtmacht ingezet bij buitenlandse missies die overal ter wereld kunnen plaatsvinden. De kracht van de Luchtmacht is slagkracht in de lucht of te wel Air Power.

Solliciteren bij Object Grondverdediging OGRV Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

De Luchtmacht Beveiliging (LB) is een zeer breed begrip. Binnen de beveiliging van de Koninklijke Luchtmacht zijn verschillende afdelingen en eenheden aanwezig. De verdediging en beveiliging van luchtmachtmateriaal is zeer belangrijk. De gevechtsvliegtuigen en gevechtshelikopters moeten in zeer goede staat worden behouden. Sabotage en andere opzettelijke vernielingen kunnen zeer grote gevolgen hebben voor het vliegtuigpersoneel en het verloop van de strijd. Daarom moet het materiaal van de Koninklijke Luchtmacht goed beschermd worden.

Amerikaanse raketaanval op leden van de Taliban

afbeelding van P Geertsma

In het westen van Pakistan werden op zondag 1 maart tijdens een raketaanval acht mensen gedood. Volgens de Pakistaanse inlichtingendienst zou het gaan om een raketaanval van een Amerikaans onbemand vliegtuig. Er werden in totaal twee raketten volgens de inlichtingendienst afgevuurd op een woning in de buurt van Sarorogha. Deze plaats ligt in een gebied waar veel Talibanstrijders aanwezig zijn. Vermoedelijk probeerde Amerika met deze raketaanval een aantal leden van de Taliban uit te schakelen.

Joint Strike Fighter eerst van de baan

afbeelding van P Geertsma

De Government Accountability Office is de Amerikaanse Rekenkamer en houd zich de laatste tijd extra bezig met het berekenen en adviseren over het JSF-programma. Volgens de Amerikaanse rekenkamer is het verstandig om te wachten met de aanschaf en implementatie van de nieuwe JSF-vliegtuigen. Een beslissing hierover zou pas in 2011 of 2012 moeten vallen. De Joint Strike Fighter zal de komende tijd niet worden ingezet op het strijdtoneel.

Inhoud syndiceren