Helikopters

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Cougar transporthelikopter van Defensie Helikopter Commando (DHC) bij branden Schoorl

afbeelding van P Geertsma

Bij de grote bosbranden in de duinen van Schoorl in Noord Holland bood een Cougar transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC) assistentie om de brand te blussen. De bosbranden in Schoorl ontstonden door een nog onbekende oorzaak op 28 augustus 2009. Doormiddel van de bambi-bucket kon de Cougar transporthelikopter wel 2.500 liter water op de brand storten. Ook op 29 augustus bleek de assistentie van de Cougar transporthelikopter van het Defensie noodzakelijk.

Specificaties van de Apache

afbeelding van P Geertsma

Specificaties van de Apache
Nederland heeft momenteel 29 Apache AH-64D gevechtshelikopters ter beschikking. Deze gevechthelikopters zijn afkomstig van de fabrikant Boeing Defense & Space Group. De Apaches zijn helikopters die voor verschillende doelstellingen worden gebruikt. Zo kunnen ze prima worden ingezet als verkenningshelikopter. Daarnaast is de Apache geschikt om een transporthelikopter te begeleiden. Apaches worden daarnaast vaak ingezet om objecten op de grond te vernietigen.

Afmetingen van een Apache

Inzet Nederlandse Apache AH-64D gevechtshelikopters

afbeelding van P Geertsma

Nederland maakt onderdeel uit van internationale samenwerkingsverbanden met diverse landen. Ook op militair gebied heeft Nederland bepaalde verplichtingen en kunnen instanties zoals de VN en de NAVO een beroep doen op de Nederlandse Defensie om deel te nemen aan militaire missies in het buitenland. Zowel de Koninklijke Landmacht als de Koninklijke Marine en de Koninklijke Luchtmacht nemen deel aan militaire missies. De Koninklijke Luchtmacht ze tijdens militaire missies regelmatig de Apache AH-64D gevechtshelikopters in.

Taken van de Apache AH-64D gevechtshelikopters

afbeelding van P Geertsma

Nederland heeft op dit moment 29 Apache AH-64D gevechtshelikopters ter beschikking. Deze gevechtshelikopters zijn onder gebracht bij de Koninklijke Luchtmacht bij het 301 Squadron op vliegbasis Gilze-Rijen. De taken die een Apache kan uitvoeren zijn erg divers. Zo worden de Apache gevechtshelikopters ingezet voor de vernietiging van tanks en andere voertuigen. Ook kunnen Apaches worden gebruikt om statische vijandelijke objecten uit te schakelen. Ook kan een Apache als verkenningshelikopter worden gebruikt.

11 Air Manoeuvre Brigade binnen de Defensie

afbeelding van P Geertsma

Binnen de Nederlandse defensie zijn verschillende unieke krijgsmachtonderdelen aanwezig. De Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine maken allemaal deel uit van de Nederlandse Defensie. Toch werken ze niet altijd nauw met elkaar samen. De 11 Air Manoeuvre Brigade is een goed voorbeeld van een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

Apache binnen de Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht maakt gebruik van verschillende soorten helikopters waaronder de Apache. Dit is een zeer effectief luchtwapen met een uitgebreide apparatuur aan boord waarmee de bemanning zowel bij dag als bij nacht uitstekend haar weg kan vinden. De Apache is een veelzijdige gevechtshelikopter die verschillende wapens kan dragen waaronder de speciale Hellfire raketten. De wapens kunnen per missie veranderen.

CH-47 Chinook transporthelikopters

afbeelding van P Geertsma

De CH-47 Chinook is een militaire helikopter die door de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht wordt gebruikt. De CH-47 Chinook valt onder de zware transporthelikopters en is gefabriceerd door de vliegtuigenfabrikant Boeing. De CH-47 Chinook wordt breed ingezet en kan naast het vervoeren van voorraden en goederen ook worden ingezet om troepen naar het front te verplaatsen zoals bijvoorbeeld de Luchtmobiele Brigade.

De AH-64 Apache is een veelzijdige gevechtshelikopter

afbeelding van P Geertsma

De AH-64 Apache is een gevechthelikopter die veelvuldig gebruikt wordt aan het front. De AH-64 Apache is een allround gevechtshelikopter die breed ingezet kan worden in verschillende missies. De Apache heeft een omvangrijk wapenarsenaal en een zeer goed informatiesysteem waarbij vijanden zowel bij dag als bij nacht kunnen worden opgespoord en uitgeschakeld. De Apache wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Zo kan hij ingezet worden ter bescherming van de troepen van luchtmobiel.

Inhoud syndiceren