Ballistische wapens

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Luchtdoelraket afgeschoten door Iran

afbeelding van P Geertsma

De voorgenomen plannen van Iran om een raketoefening te houden zijn op zondag 1 januari tot uitvoering gebracht. Iran heeft volgens een Iranese marinewoordvoerder, schout-bij-nacht Mahmoud Musavi, een volledig Iraanse raket. Deze raket was met technologie is uitgerust om doelen te onderscheppen die radars ontwijken. De oefeningen van de marine van Iran duren tot 3 januari.

Iran gaat raketten afvuren

afbeelding van P Geertsma

Iran laat weer van zich horen. Volgens een bericht an de staatsmedia van het land gaat het Iraanse leger de komende dagen raketten afvuren. Dit zal gebeuren tijdens een marineoefening. De oefening maakt onderdeel uit van de militaire manoeuvres 'Velayat 90' en zal gehouden worden in de in de Straat van Hormuz.

V-wapens de Duitse Vergeltungswaffen in de Tweede Wereldoorlog

afbeelding van P Geertsma

V-wapens werden ook wel Duitslands geheime wapens genoemd of in het Duits Vergeltungswaffen. V-wapens is daar in feite ook een afkorting van. Deze V-wapens werden tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog ingezet tegen de geallieerden. Met deze V-wapens wilden de Duitsers de hevige aanvallen van de geallieerden vergelden. Technici in Duitsland kregen de opdracht om speciale wapens te ontwikkelen die een grote impact zouden hebben op de geallieerde doelen en het moraal van de geallieerden.

Vergeltungswaffen in de Duitse propaganda

Noord Korea test Taepodong-2

afbeelding van P Geertsma

Noord Korea laat weer van zich horen op internationaal gebied. Het communistische land wil een test uitvoeren met de lancering van een lange afstandsraket. De voorbereidingen om de raket af te vuren nemen minimaal twee maanden in beslag. De raket die vermoedelijk getest gaat worden is de Taepodong-2. Deze raket is een geducht wapen omdat er een kernkop aan bevestigd kan worden. Daarnaast heeft de raket een behoorlijk reikwijdte waarbinnen ook Amerika ligt.

Israël weer aangevallen met raketten

afbeelding van P Geertsma

Sinds het staakt-het-vuren van 18 januari 2009 zijn er meer dan 7 raketten gevuurd op Israelisch grondgebied. De raketten zouden afkomstig zijn van de Gazastrook. Ook zondag 1 februari 2009 zijn er twee raketten gevuurd op de zuidkant van Israël. De Israëlische premier Ehud Olmert gaf aan dat deze provocatie gevolgen zal hebben. In zijn reactie gaf hij aan: ''We hebben gezegd dat als er raketten worden afgevuurd op het zuiden van het land, er een onverbiddelijke en onevenredige Israëlische reactie zal komen op de aanval op burgers en veiligheidstroepen''.

Surface to air missiles (SAM)

afbeelding van P Geertsma

Surface to air missiles (SAM) zijn speciale raketten die van de grond op luchtdoelen worden afgeschoten. Dit systeem wordt ook wel ground-to-air missile (GTAM) genoemd. Met het raketsysteem worden niet alleen vliegtuigen uit de lucht geschoten. Ook helikopters en andere vliegende objecten kunnen onder vuur worden genomen. De meeste Surface to air missiles (SAM) zijn geplaatst op voertuigen. Dit kunnen zowel wielvoertuigen als rupsvoertuigen zijn. Ik weet niet zeker of de Surface to air missiles (SAM) ook op schepen worden gebruikt.

Clusterbommen van het slagveld

afbeelding van P Geertsma

Zeven lidstaten van de EU willen het verdrag tegen clusterwapens nog niet ondertekenen. Het Europees Parlement vindt dit geen goede gang van zaken. De EU keert zich tegen clusterbommen omdat deze wapens vaak veel onschuldige burgers doden bij aanvallen. Nederland maakt zelf geen gebruik van clusterbommen. Finland wil graag bepaalde clusterbommen wel toestaan omdat die wel effectief zouden kunnen worden ingezet zonder burgers te doden.

Luchtdoelartillerie doelgericht

afbeelding van P Geertsma

Luchtdoelartillerie wordt binnen de Nederlandse krijgsmacht veel gebruikt. Niet alleen de landmacht heeft specifieke artillerie tegen luchtdoelen ook de luchtmacht maakt er gebruik van. De marine heeft op schepen ook speciale artillerie die speciaal gericht is op het vernietigen van doelen in de lucht. Dit kunnen overigens heel verschillende doelen zijn. Zou kunnen vliegtuigen, helikopters en raketten worden aangemerkt als luchtdoelen. In strijd tegen deze luchtdoelen kunnen Stinger luchtdoelraketten gebruikt.

Clustermunitie is niet effectief

afbeelding van P Geertsma

Op 12 augustus 2008 werd de Nederlandse cameraman Stan Storimans dodelijk getroffen in de Georgische stad Gori.

Na een onderzoek is gebleken dat hij om het leven kwam door clustermunitie. Deze munitie was afkomstig van de Russische troepen. Het onderzoek werd in opdracht van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken uitgevoerd.

De blijde als eerste wapen voor biologische oorlogsvoering

afbeelding van P Geertsma

Een blijde is een wapen waarmee projectielen naar de vijand konden worden gelanceerd. Het is de voorloper van het kanon. Blijdes waren eigenlijk een soort katapulten waarmee stenen en andere zware objecten naar de vijand konden worden geschoten. Ook werden blijdes gebruikt om kadavers van dieren en lijken van mensen in een belegerde stad te schieten. Hierdoor konden mensen ziekten krijgen zoals de pest en dergelijke. De blijde was daarmee dus ook het eerste wapen waarmee biologische wapens cq projectielen werden afgevuurd.

Inhoud syndiceren