Koninklijke Militaire School

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Koninklijke School voor Onderofficieren KSOO in België

afbeelding van P Geertsma

De Campus Saffraanberg is de Belgische Koninklijke militaire school voor Onderofficieren. De afkorting voor deze school is KSOO. De Koninklijke School voor Onderofficieren heeft verschillende opleidingen voor Defensiepersoneel van het Belgische leger. Vanaf 2007 zijn er zowel technische als niet technische opleidingen aanwezig binnen de KSOO die gevestigd is in de stad Sint-Truiden. De opleidingen worden zowel in Nederlandstalige als Franstalige colleges en boeken geboden.

Koninklijke Militaire School KMS in België

afbeelding van P Geertsma

De Belgische KMS werd in 1834 opgericht door een Franse kolonel. Deze kolonel behoorde tot de Franse Ecole Polytechnique. "Une grande école" is in Frankrijk gelijkwaardig. De Koninklijke Militaire School in België is anders dan de Nederlandse KMS. De Koninklijke Militaire School van België richt zich namelijk in tegenstelling tot haar Nederlandse collega’s op universitair onderwijs.

Aantal opleidingen bij de Nederlandse Defensie

afbeelding van P Geertsma

De Nederlandse Defensie is een organisatie die zeer veel waarde hecht aan het opleiden van haar eigen personeel. Naar eigen zeggen is de Nederlandse Defensie een van de grootste opleidingsinstituten van Nederland. Het opleiden van personeel binnen Defensie gebeurd zowel voor militaire functies als voor burgerfuncties zodat de militair goed in de burgermaatschappij kan uitstromen. Daarnaast is er een groot verschil in het soort opleidingen dat wordt geboden.

Vooropleiding voor de Luchtmobiele Brigade bij Koninklijke Landmacht

afbeelding van P Geertsma

De Luchtmobiele brigade is een krijgsmachtonderdeel dat onder de Koninklijke Landmacht valt. De Luchtmobiele brigade wordt door veel militairen ook wel gewoon Luchtmobiel genoemd. Eigenlijk is het een specialistische eenheid die door de lucht wordt verplaatst naar het front. Meestal worden Luchtmobiele infanteristen direct achter de vijandelijke linies gedropt doormiddel van helikopters. Vanuit die positie kunnen de ‘rode baretten’ hun gevaarlijke werk uitvoeren en de vijand in de rug aanvallen.

Vooropleiding voor artillerie bij Koninklijke Landmacht

afbeelding van P Geertsma

Voor de ondersteuning van gevechtseenheden in de frontlinies wordt door de Koninklijke Landmacht ook gebruik gemaakt van de artillerie. De artillerie zorgt als het ware voor extra vuurmonden die de vijandelijke posities kunnen vernietigen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van speciale pantservoertuigen die met kleine groepen militairen worden bemand. In tegenstelling tot vroeger kunnen nu behoorlijke afstanden door artillerie worden overbrugd.

Vooropleiding voor infanterie bij Koninklijke Landmacht

afbeelding van P Geertsma

Bij de Koninklijke Landmacht heb je verschillende mogelijkheden om als militair aan de slag te gaan. De vooropleiding is echter in veel gevallen wel van belang. Wanneer je bij de infanterie aan de slag wil moet je minimaal over VMBO Kader Beroepsgericht beschikken of het oudere VBO-C. Natuurlijk si MBO of hoger ook goed. Een infanterist is een militair te velde. Hij of zij werkt samen in groepsverband en voert missies uit. Binnen de infanterie kun je nog verschillende kanten op zo kun je jezelf doormiddel van cursussen specialiseren.

Rangen en standen in het leger achterhaald?

afbeelding van P Geertsma

Het leger is een autoritaire organisatie die een duidelijke organisatiestructuur heeft. Van oudsher is het een organisatie met een topdown beleid. Waarbij de doelstellingen in de top van de organisatie worden vormgegeven en naar beneden toe worden afgewenteld tot de uitvoerende klasse. Vanuit de onderkant van de organisatie is het echter moeilijk om invloed uit te oefenen op de mensen die daadwerkelijk belast zijn met het leidinggeven.

KMS onderofficier heeft drie hoofdtaken

afbeelding van P Geertsma

Op de Koninklijke Militaire School (KMS) worden aankomende onderofficiers getraind op de drie hoofdtaken waar ze in de praktijk mee in aanraking kunnen komen tijdens de uitoefening van hun functie. In de praktijk moet de onderofficier kunnen optreden als leider, instructeur en als vakman. Er wordt tijdens de opleiding aandacht besteed aan hoe je het beste leiding kunt geven aan een groep. Dit moet je zowel kunnen op de kazerne als in het veld.

Persoonlijke eigenschappen voor Koninklijke Militaire School (KMS)

afbeelding van P Geertsma

Bij de Koninklijke Militaire School (KMS) wordt je opgeleid voor een leidinggevende functie in de vorm van onderofficier. Alle Nederlandse onderofficieren worden opgeleid aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Deze opleiding vindt plaats in Weert. Als sinds 1951 worden opleidingen aan de KMS geregeld via het opleidingsinstituut in Weert.

Wat kun je worden na de Koninklijke Militaire School (KMS)?

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je een opleiding hebt afgerond zijn er verschillende mogelijkheden. De keuze voor deze militaire richtingen binnen de krijgsmacht is afhankelijk van de vooropleiding en de loopbaan (CV) van de militair. Zo kun je sergeant wordt of adjudant worden binnen een administratieve afdeling. Ook kun je een logistieke functie vervullen binnen bijvoorbeeld de aan en afvoertroepen. Ook binnen de technische dienst zijn er verschillende mogelijkheden voor een sergeant. Als sergeant ben je overigens niet altijd een instructeur zoals je die vaak ziet op Amerikaanse films.

Inhoud syndiceren