Koninklijke Militaire Academie

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Bastion als term in de krijgskunde

afbeelding van P Geertsma

Bastion is een Frans woord dat wordt gebruikt in de vestingbouwkunde. In het Nederlands wordt het woord bastion wel vertaald met bolwerk. Een bolwerk is een soort fortificatie of verdedigingswerk. Vaak werden deze verdedigingswerken aangelegd om een gemeenschap of militair object te beschermen tegen vijandelijke indringers. Een bolwerk bestaat uit verschillende verdedigingsringen. Op de hoeken van bolwerken werden vaak bastions geplaatst waar kanonnen werden neergezet.

Face als term in de krijgskunde

afbeelding van P Geertsma

Face is een term uit de krijgskunde. Face is een woord dat is afgeleid uit de Franse taal. De uitspraak is ook in het Frans: fás. Een face zijn de twee zijkanten van een saillant. Een saillant is een uitstulping in de frontlinie. Het vormt als het ware de aanvalspunt. De twee zijkanten van deze aanvalspunten zijn de linker face en de rechter face.

Saillant als onderdeel van de frontlinie

afbeelding van P Geertsma

Saillant is de benaming van een puntvorm in de frontlinie. Frontlinies zijn nooit geheel strak en hebben geen rechte lijn. Een saillant ontstaat doordat bepaalde troepen meer terreinwinst weten te boeken en hun stellingen naar voren weten op te stellen. Het is ook mogelijk dat een bepaald gedeelte van de frontlinie terugtrekt terwijl een gedeelte stand blijft houden. Hierdoor kan ook een saillant ontstaan. Een saillant wordt vaak sterk verdedigd.

De functie officier binnen de krijgsmacht

afbeelding van P Geertsma

De functie officier kan zowel door een man als een vrouw worden vervuld binnen de krijgsmacht. Een officier heeft een verantwoordelijke functie en geeft vaak leiding aan een aantal ondergeschikten. Dit houd echter niet in de een officier alleen maar bezig is met het geven van bevelen. Een officier draagt er namelijk ook zorg voor dat het beleid goed wordt uitgevoerd en dat er tijdig op eventuele problemen wordt geanticipeerd.

Aanname Adviescommissie voor leidinggevende functies Defensie

afbeelding van P Geertsma

Een onderofficier en een officier in het Nederlandse leger hebben te maken met verantwoordelijkheden. Bij het dragen van verantwoordelijkheid komen verschillende karaktereigenschappen krijgen. Deze karaktereigenschappen komen onder andere aan bod tijdens de psychologische keuring die elke kandidaat voor een leidinggevende functie moet afronden. De psychologische keuring bestaat uit een vragenlijst en een persoonlijk gesprek met een psycholoog. Na het afronden van het psychologisch onderzoek volgt een medische keuring.

Functies binnen de Koninklijke Marechaussee

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Marechaussee valt onder Defensie en is hierdoor een overheidsinstantie. De Marechaussee wordt door sommigen ook wel de militaire politie genoemd. Dit is eigenlijk wel heel kort door de bocht. De Marechaussee doet namelijk veel meer dan alleen politietaken voor militairen. De Koninklijke Marechaussee heeft verschillende functies binnen haar organisatie zo zijn er mogelijkheden om Wachtmeester te worden of officier. De functie die je uitvoert heeft veel te maken met het opleidingsniveau van de medeweker.

Hoe wordt ik officier binnen Defensie in Nederland?

afbeelding van P Geertsma

Werken als officier in het Nederlandse leger kan een uitdagende functie zijn. De uitdaging is afhankelijk bij welk legeronderdeel de officier dienst gaat doen. Naast officieren die een bureaufunctie hebben zijn er ook officieren die meer in het ‘veld’ operen. Een officier draagt in tegenstelling tot een militair in lagere functie een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ook een onderofficier draagt minder verantwoordelijkheid dan een officier.

Flight simulator bij Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Een flight simulator is een speciaal systeem waarmee getracht wordt de cockpit van een vliegtuig na te bootsen. Een vlucht in een flight simulator wordt nagebootst zodat de piloot kan oefenen met het maken van een vlucht zonder dat hij of zij daarbij gevaar loopt om neer te storten. Een flight simulator probeert de vlucht zo realistisch mogelijk na te maken zowel op het gebied van besturing als de beelden die de piloot krijgt te zien. Met een flight simulator worden flight dynamics en man-machine interaction (MMI) verder ontwikkeld.

Netherlands Maritime Force NLMARFOR

afbeelding van P Geertsma

De Netherlands Maritime Force (NLMARFOR) is een operationele staf die leiding geeft aan operaties van de Koninklijke Marine. De NLMARFOR is in 2005 in het elven geroepen en bestaat uit verschillende militaire en maritieme specialisten. Door de brede samenstelling van de NLMARFOR is deze operationele staf in staat om goed samen te werken met andere krijgsmachtonderdelen.

Inhoud syndiceren