Elemantaire opleidingen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Nederlandse militairen op missie in Buitenland in NAVO of VN verband

afbeelding van P Geertsma

De Defensie van Nederland werkt samen met andere krijgsmachten van bondgenoten. Dit gebeurt in internationale samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en de VN. Deze internationale samenwerking schept ook verplichtingen. Zo kunnen bondgenoten van Nederland een beroep doen op deelname van Nederlandse militairen voor bijvoorbeeld vredesmissies en het verlenen van humanitaire hulp. De Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke luchtmacht en marechaussee kunnen hierdoor worden ingezet over de hele wereld ter ondersteuning van uiteenlopende missies.

Oefening voor Forward Air Controllers

afbeelding van P Geertsma

Van dinsdag 19 januari tot donderdag 21 januari vindt er een grote militaire oefening plaats in het noorden en oosten van Nederland. De oefening draagt de naam Purple Windmill en wordt grotendeels uitgevoerd door onderdelen van de Koninklijke Luchtmacht van de Nederlandse Defensie. Purple Windmill richt zich op het verbeteren van het niveau van de Forward Air Controllers. Om de oefening zo goed mogelijk te laten verlopen zijn jachtvliegtuigen en gevechtshelikopters ingezet.

Personeelsbeleid binnen Defensie Nederland

afbeelding van P Geertsma

De Defensie van Nederland is een grote organisatie die bestaat uit ongeveer 70.000 burgers en militairen. De achtergronden van deze werknemers zijn verschillend. Zowel mannen als vrouwen kunnen een functie binnen Defensie bekleden. Ook mensen van allochtone afkomst kunnen zonder problemen solliciteren bij Defensie. De laatste jaren heeft de Nederlandse Defensie nog meer aandacht voor diversiteit. Net zoals de politie probeert ook Defensie een goede afspiegeling te vormen van de maatschappij.

Combined Endeavor militaire communicatie oefening

afbeelding van P Geertsma

Combined Endeavor is een grote militaire communicatie oefening die wordt gehouden om de legers van diverse legers over de hele wereld beter met elkaar te laten communiceren. Communicatie is namelijk erg belangrijk tijdens vredesmissies en andere militaire missies die door diverse landen tegelijkertijd worden uitgevoerd. De training Combined Endeavor moet er ook voor zorgen dat de samenwerking tussen de landen onderling wordt verbeterd.

Gevechtspiloot worden

afbeelding van P Geertsma

Voor een aantal jonge mensen is het een jeugddroom om gevechtspiloot te worden. Het gevoel van vliegen en tegelijkertijd vijanden te beschieten lijkt veel jongeren aan te trekken. Er zijn verschillende Amerikaanse actiefilms die met name gevechtspiloten als cool en gaaf naar voren laten komen. Een functie als gevechtpiloot zou mensen maken tot een geslaagd persoon in de maatschappij en een gerespecteerd man binnen Defensie.

NH-90 helikopter

afbeelding van P Geertsma

Op 9 juli 2009 heeft Den Helder een nieuwe helikopter laten landen op Maritiem Vliegkamp de Kooy. Het gaat hier op de NH-90 helikopter, een helikopter van een Italiaanse oorsprong. Het Defensie Helikopter Commando maakt tijdelijk gebruik van de NH-90 helikopter. Zij gebruiken de helikopter in eerste instantie voor trainingen en praktijkopleidingen. Zo kan de nieuwe en reeds aanwezige vliegbemanning reeds wennen aan dit nieuwe type helikopter.

Welke militairen gaan op uitzending

afbeelding van P Geertsma

Als militair in een gevechtsfunctie loop je de kans om uitgezonden te worden. De Nederlandse Defensie vraagt aan haar nieuwe werknemers ook dat ze een verklaring onderteken waarin ze aangeven dat ze akkoord gaan met de mogelijkheid om uitgezonden te worden. Regelmatig komen eenheden zoals de luchtmobiele brigade in het nieuws evenals het korps mariniers. Dit zijn echter niet de enige eenheden die uitgezonden worden. Ook de infanterie, de gemachineerde brigades en ondersteunende eenheden worden regelmatig uitgezonden.

Voorbereiden op een militaire missie bij Defensie

afbeelding van P Geertsma

De activiteiten van Defensie in het buitenland startten niet met een missie. Een missie is vaak het gevolg van uitvoerig onderzoek door verschillende waarnemers. Deze waarnemers oriënteren zich uitgebreid op de omgeving waar de missie plaats zou moeten vinden. De waarnemers kijken daarbij niet alleen naar de cultuur en de religie van de landen en de vijandelijke activiteiten die daar plaatsvinden. Ook het klimaat en de sociale structuur worden onderzocht.

Nederlandse militair overleden tijdens schietoefening in Duitsland

afbeelding van P Geertsma

Tijdens een schietoefening in Duitsland is op woensdag 3 juni 2009 een Nederlandse militair overleden. Het Ministerie van Defensie heeft dit bericht op dezelfde dag bekend gemaakt. Het zou gaan om een 25 jarige militair. De naam en andere gegevens zijn nog niet bekend gemaakt. De nabestaanden zullen zo spoedig mogelijk worden ingelicht. Defensie start tevens een onderzoek naar de oorzaak en toedracht van dit schietincident. Het is een zeer tragisch ongeluk. Ik ben benieuwd hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. De veiligheidsvoorschriften binnen Defensie zijn zeer hoog.

In aanmerking komen voor de topsport selectie van Defensie

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je binnen Defensie in aanmerking wilt komen voor de topsport selectie moet je aan een aantal criteria voldoen. De belangrijkste criteria is dat een de kandidaat van het NOC*NSF een A-status als sporter heeft gekregen. Wanneer de kandidaat als sporter een B-status heeft en binnen een jaar een A-status zou kunnen bemachtigen zou hij of zij ook in aanmerking kunnen komen voor de topsport selectie.

Inhoud syndiceren