Een Nederlands vreemdelingenlegioen

afbeelding van P Geertsma

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van het Franse Vreemdelingenlegioen. Dit legioen staat bekend om haar geharde strijders die overal ter wereld worden ingezet.

Het is een goed getraind leger waar bijna iedereen zichzelf voor kan aanmelden. Mensen die zich aanmelden voor het leger weten van te voren dat ze een verhoogde kans hebben op letsel of erger....

Omdat het Nederlandse leger in steeds gevaarlijker gebieden haar taak moet uitvoeren lijkt het mij misschien verstandig om daar een speciale eenheid voor op te richten. In die eenheid zouden ook criminelen uit de gevangenis dienst moeten kunnen doen. Wanneer iemand tegenwoordig al een klein vergrijp heeft gedaan kan hij of zij een sollicitatie bij een overheidsfunctie vaak wel vergeten.

Juist door mensen die lichte of middelzware vergrijpen hebben gepleegd toe te laten treden tot een vreemdelingenlegioen kun je een harde eenheid ontwikkelen die bereid is om hard te vechten. Natuurlijk moeten moordenaars en verkrachter e.d worden buitengesloten.

Misschien een effectief systeem voor de toekomst. In Frankrijk werkt het in ieder geval nog steeds.