Mariniers

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Task Force 55 in Uruzgan Afghanistan

afbeelding van P Geertsma

Task Force 55 is een speciale eenheid die in Afghanistan actief is om de veiligheid van de lokale bevolking te beschermen. Daarnaast zet de Task Force 55 zich in om vijandelijke eenheden van de Taliban en andere militanten te bestrijden. De Task Force 55 is een op zichzelf staande eenheid die buiten het gebied dat onder de Nederlandse troepenmacht Task Force Uruzgan (TFU) opereert. Task Force 55 is actief in een gebied waar een aantal gewapende afdelingen van de Taliban aanwezig zijn.

Battlegroup 10 van de Task Force Uruzgan (TFU)

afbeelding van P Geertsma

Battlegroup 10 staat onder leiding van luitenant-kolonel Joost Doense en is de grootste Nederlandse eenheid van de Task Force Uruzgan (TFU). In totaal bestaat de Battlegroup 10 uit meer dan 500 militairen. De militairen zijn onderverdeeld in 3 compagnieën. De leden van de Battlegroup 10 komen uit verschillende krijgsmachtonderdelen van de Nederlandse Defensie. Zo komen twee eenheden uit de Koninklijke Landmacht. Dit zijn een compagnie van 13 Gemechaniseerde Brigade en een compagnie van 11 Luchtmobiele Brigade.

M14 Amerikaans geweer

afbeelding van P Geertsma

De M14 is een Amerikaans geweer. Het wapen werd in 1957 in gebruik genomen door het Amerikaanse leger in 1957. De M14 is gebaseerd op een ander Amerikaanse geweer namelijk de M1 Garand. De M14 wordt geladen met 7.62x51mm NAVO munitie. De M14 werd zowel gebruik door de Amerikaanse Landmacht (United States Army), het Korps Mariniers van Amerika (United States Marine Corps) en de Amerikaanse Marine (United States Navy).

Uzi pistoolmitrailleurs

afbeelding van P Geertsma

Uzi-pistoolmitrailleurs zijn oorspronkelijk ontworpen door een wapenfabrikant in Israël. Het wapen werd en wordt echter door verschillende andere landen gebruikt. Ook de Nederlandse Defensie maakte gebruik van de uzi. In de periode van 1960 tot 1998 kwam de Uzi-pistoolmitrailleurs veelvuldig voor binnen het Nederlandse leger. Niet alleen de Koninklijke Landmacht maakte gebruik van het wapen ook de Koninklijke Luchtmacht maakte er gebruik van.

Scherpschuttersgeweren sniperrifles

afbeelding van P Geertsma

Scherpschuttersgeweren zijn speciale geweren waarmee bijzonder nauwkeurig kan worden geschoten. Met een scherpschuttersgeweer of sniperrifle kan een geoefende schutter doelen raken op grote. Afhankelijk van het kaliber kunnen doelen tot ongeveer 2,3 kilometer worden geraakt. Daarvoor is echter wel speciale uitrusting nodig zoals een goede richtkijker die zeer nauwkeurig is afgesteld.

Mariniers aangekomen in Afghanistan

afbeelding van Willem Jozeph

24 juli 2009 - De versterkte marinierscompagnie, met als kern de 22e infanteriecompagnie, bevindt zich inmiddels in Afghanistan voor inzet als onderdeel van de Task Force Uruzgan. Dat meldt brigade-generaal Rob Verkerk in Korpsblad QPO.

Diemaco C7/C8 5,56 mm in de Defensie van Nederland

afbeelding van P Geertsma

Diemaco C7/C8 5,56 mm is het standaard dienstwapen van de militairen die tot de Nederlandse Defensie behoren. De Diemaco is een schoudervuurwapen met een lengte van 1 meter. Het gewicht van de Diemaco is ongeveer 3,7 kilogram. Het gewicht van het wapen is zo gering omdat er verschillenden onderdelen van kunststof zijn vervaardigd. Dit zorgt niet alleen voor een vermindering van het gewicht, het is ook makkelijker voor het onderhoud aan het wapen. De Diemaco kan met behulp van een telescoop doelen raken over een afstand van ongeveer 500 meter.

Scherpschutters

afbeelding van P Geertsma

Scherpschutters maken in tegenstelling tot sluipschutters deel uit van grotere militaire verbanden. Scherpschutters worden in het Engels sharpshooters genoemd maar moeten niet worden verward met snipers. De term sniper is door de gamewereld en de grote hoeveelheid films behoorlijk ingeburgerd. Een sniper is een sluipschutter terwijl een sharpshooter een scherpschutter is

Sluipschutters in het leger

afbeelding van P Geertsma

Sluipschutters zijn militairen die getraind zijn om personen en objecten uit te schakelen over verhoudingsgewijs lange afstanden. Sluipschutters zijn vaak lange periodes verscholen in (vijandelijk) gebied en maken deel uit van kleine verkenningseenheden. Na grondige observatie van het beoogde doel komt vaak het cruciale moment dat de sluipschutter de trekker moet overhalen om zodoende het doel uit te schakelen.

Inhoud syndiceren