Vliegtuig personeel

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Uzi pistoolmitrailleurs

afbeelding van P Geertsma

Uzi-pistoolmitrailleurs zijn oorspronkelijk ontworpen door een wapenfabrikant in Israël. Het wapen werd en wordt echter door verschillende andere landen gebruikt. Ook de Nederlandse Defensie maakte gebruik van de uzi. In de periode van 1960 tot 1998 kwam de Uzi-pistoolmitrailleurs veelvuldig voor binnen het Nederlandse leger. Niet alleen de Koninklijke Landmacht maakte gebruik van het wapen ook de Koninklijke Luchtmacht maakte er gebruik van.

Contactlenzen of bril bij sollicitatie voor piloot bij Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je piloot wilt worden bij de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht moet je lichamelijk en geestelijk in topconditie zijn. Tijdens de psychologische en medische keuring wordt de kandidaat ingedeeld in verschillende clusters. Kandidaten die voor een functie als piloot in aanmerking willen komen moeten over het hoogste cluster beschikken. In het verleden noemden ze dit een A-keuring. Tegenwoordig heet dit volgens mij een cluster 1. Een erg belangrijk aspect bij deze keuring is het gezichtsvermogen.

Lichaamslengte voor sollicitatie Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Wanneer je bij de Koninklijke Luchtmacht solliciteert naar een baan als piloot wordt je onderworpen aan een psychologische keuring en medische keuring. Tijdens de medische keuring wordt onder andere gekeken naar je lichaamslengte. Om in een gevechtsvliegtuig of gevechtshelikopter te passen moet je niet te lang zijn. De maximale lichaamslengte die je als piloot zou kunnen hebben is ongeveer 192 centimeter. Wanneer jouw lichaamslengte daar boven zit heb je een grote kans dat je wordt afgekeurd.

Werken bij de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) binnen Defensie

afbeelding van P Geertsma

Werken bij de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) vinden veel technisch aangelegde mensen interessant. Het werk van de EOD is echter niet zonder gevaren. De explosieven die door de Explosieven Opruimings Dienst worden verwijderd zijn vaan geïmproviseerd. In elkaar geknutselde bommen zijn meestal niet eenvoudig om onschadelijk te maken. Meestal worden daarom robots ingezet om de bommen uit te graven of op een andere manier te verwijderen van de plaats waar ze door de vijand zijn aangebracht.

Flight simulator bij Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

Een flight simulator is een speciaal systeem waarmee getracht wordt de cockpit van een vliegtuig na te bootsen. Een vlucht in een flight simulator wordt nagebootst zodat de piloot kan oefenen met het maken van een vlucht zonder dat hij of zij daarbij gevaar loopt om neer te storten. Een flight simulator probeert de vlucht zo realistisch mogelijk na te maken zowel op het gebied van besturing als de beelden die de piloot krijgt te zien. Met een flight simulator worden flight dynamics en man-machine interaction (MMI) verder ontwikkeld.

Inhoud syndiceren