Vliegbassisen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Luchtmachtdagen 2009 een groot succes

afbeelding van P Geertsma

De Luchtmachtdagen van 2009 werden dit jaar op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni gehouden. Deze Luchtmachtdagen stonden in teken van het goed werkgeverschap dat Defensie wil uitstralen naar haar medewerkers en naar sollicitanten. Het aantal bezoekers op deze dagen was zeer groot. Vrijdag kwamen er 75.000 bezoekers op de vliegbasis in Volkel waar de Luchtmachtdagen werden gehouden. Zaterdag werd het aantal nog eens vergroot en kwamen er in totaal 145.000 bezoekers op deze dag langs. Ze konden genieten van verschillende demoteams en shows. Daarnaast waren er verschillende stands.

Demonstratieteams Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel

afbeelding van P Geertsma

Op de website van Defensie is het mogelijk gemaakt dat de verschillende vliegshows van de Luchtmachtdagen 2009 op vliegbasis Volkel live te zien zijn op internet. Via internet konden geïnteresseerden op 19 juni 2009 van 09.00 tot 17.00 uur de verschillende spectaculaire demonstratieteams zien in bewegende beelden. Er waren verschillende toonaangevende demoteams te zien waaronder de Patrouille de France en de Red Arrows. Ook de Turkish Stars en de Patrulla Aguilla deden mee. Natuurlijk waren ook de Nederlanders van de partij met het Nederlandse F-16-demoteam.

Area 51 is een Amerikaanse militaire luchtmachtbasis

afbeelding van P Geertsma

Area 51 is een militaire basis in de Amerikaanse Nevada woestijn die ten noorden van Las Vegas ligt. Deze basis is een top geheime militaire basis is van de Amerikaanse luchtmacht en is streng beveiligd. Op de satellieten is deze basis nauwelijks te vinden. Er wordt door de media veel bedacht bij Area 51 zoals bijvoorbeeld het idee dat er buitenaardse wezens zouden worden onderzocht of dat er UFO’s in het complex van Area 51 zouden zijn opgeslagen en worden nagemaakt. Dit is echter volslagen onzin.

Open Dagen Koninklijke Luchtmacht militaire Vliegbasis Volkel

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht heeft binnenkort weer een aantal Open Dagen. Ditmaal vinden de Open Dagen plaats op de militaire Vliegbasis Volkel te Noord Brabant. Tijdens de Open Dagen op 19 en 20 juni zullen verschillende stands zijn ingericht met informatie over vliegtuigen en de Koninklijke Luchtmacht in zijn algemeenheid. Ook wordt er algemene informatie verstrekt over Defensie en de belangrijke taken die zij uitvoert in zowel Nederland als daar buiten.Dit jaar is het thema 'Goed werkgeverschap' van Defensie.

Militaire vliegbasis op Soesterberg gesloten

afbeelding van P Geertsma

De militaire vliegbasis op Soesterberg is op 13 juni 2009 officieel gesloten. Na bijna een eeuw als militair vliegveld te hebben gefunctioneerd is er een einde gekomen aan het militaire vliegterrein Soesterberg. Staatssecretaris Jack de Vries nam ceremonieel afscheid van Vliegbasis Soesterberg en bedankt Soest en Zeist voor hun jarenlange gastvrijheid ten opzichte van het vliegpersoneel. De Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht speelde tijdens de overdracht van de gelegenheidsvlag aan de gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Een vliegbasis is divers

afbeelding van P Geertsma

Een vliegbasis is een bepaald militair gebied waarbinnen militaire vliegtuigen aanwezig zijn. Een vliegbasis is streng beveiligd tegen indringers van buitenaf. Bezoekers dienen zich te legitimeren bij binnenkomst en moeten daarbij aangeven wat doel van hun bezoek is. Op een militaire vliegbasis werken overigens niet alleen piloten en ander vliegtuigpersoneel. Ook beveiligingspersoneel is aanwezig evenals monteurs van de vliegtuigen. Daarnaast is er luchtgevechtleiding aanwezig om gevechten in de lucht aan te sturen.

Inhoud syndiceren