Luchtmobiele brigade

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

Luchtmobiele Brigades van Defensie in Nederland

afbeelding van P Geertsma

De luchtmobiele brigades van Nederland worden ook wel de ‘rode baretten’ genoemd. Deze bijnaam hebben ze, zoals de naam al doet vermoeden, gekregen omdat de baretten van luchtmobiele militairen een roodachtige kleur hebben. Binnen het leger hebben luchtmobiele militairen ook wel de bijnaam ‘aardbeien’. De luchtmobiele brigades kunnen wereldwijd worden ingezet om bijstand te verlenen aan vredesmachten of het verlenen van humanitaire hulp enz. Luchtmobiel wordt vaak vanuit de lucht ‘mobiel’ ingezet.

Luchtmobiele Brigades en hun kenmerken

afbeelding van P Geertsma

Veel militaire parachutisten over de hele wereld hebben bepaalde overeenkomsten met elkaar. Zo hebben parachutisten bepaalde emblemen die veel op elkaar lijken. De meeste para emblemen hebben vleugels of zijn voorzien van parachutesymbolen. Para’s kunnen deze emblemen verdienen met een aantal sprongen onder moeilijke omstandigheden. Daarnaast worden ook emblemen toegekend na het behalen van de opleiding.

De werving van de Koninklijke Landmacht

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Landmacht is van alle krijgsmachtonderdelen het meest in trek bij sollicitanten die voor een militaire functie kiezen. Ik ben benieuwd waar dit mee heeft te maken. Misschien ligt de oorzaak van de effectiviteit van het werven van sollicitanten voor een baan bij de Koninklijke Landmacht in het feit dat de Landmacht het meest bekende krijgsmachtonderdeel is.

101st Airborne Division de 101e Luchtlandingsdivisie van Amerika

afbeelding van P Geertsma

101st Airborne Division is de Amerikaanse benaming voor de 101e Luchtlandingsdivisie van Amerika. Deze eenheid werd op 15 augustus 1942. De oprichter van de 101st Airborne Division is de Amerikaanse generaal William C. Lee. De 101e Luchtlandingsdivisie is een speciale eenheid van het Amerikaanse leger. Het is een eenheid die gespecialiseerd is om als para’s te worden ingezet. Het embleem van de 101st Airborne Division is een kop van een Amerikaanse adelaar op een zwarte achtergrond.

Joint Winter Training Defensie

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht ondernemen vanaf 5 januari tot 27 februari 2009 een gezamenlijke training. Na onderlinge afstemming tussen de verschillende krijgsmachtonderdelen is afgesproken dat er een training wordt gehouden in Noorwegen. Deze training draagt de naam Joint Winter Training. Er zullen in de Joint Winter Training onder andere mariniers van het Tweede Mariniersbataljon deelnemen.

11 Air Manoeuvre Brigade binnen de Defensie

afbeelding van P Geertsma

Binnen de Nederlandse defensie zijn verschillende unieke krijgsmachtonderdelen aanwezig. De Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine maken allemaal deel uit van de Nederlandse Defensie. Toch werken ze niet altijd nauw met elkaar samen. De 11 Air Manoeuvre Brigade is een goed voorbeeld van een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

Vooropleiding voor de Luchtmobiele Brigade bij Koninklijke Landmacht

afbeelding van P Geertsma

De Luchtmobiele brigade is een krijgsmachtonderdeel dat onder de Koninklijke Landmacht valt. De Luchtmobiele brigade wordt door veel militairen ook wel gewoon Luchtmobiel genoemd. Eigenlijk is het een specialistische eenheid die door de lucht wordt verplaatst naar het front. Meestal worden Luchtmobiele infanteristen direct achter de vijandelijke linies gedropt doormiddel van helikopters. Vanuit die positie kunnen de ‘rode baretten’ hun gevaarlijke werk uitvoeren en de vijand in de rug aanvallen.

Irakoorlog afronden?

afbeelding van P Geertsma

Het is nu 2009 en de oorlog in Irak lijkt nog een lange periode te duren. Dat de burgerbevolking in Irak geholpen moet worden en moet worden beschermd tegen terroristen is duidelijk. Ondanks dat bestaan tot op heden nog steeds twijfels of deze oorlogen wel had moeten plaatsvinden aangezien veel informatie van Amerika over massavernietigingswapens op (bewuste) onjuistheden beruste. De nieuwsberichten kun je terug vinden op internet. Massavernietigingswapens zouden beperkt of in het geheel niet aanwezig zijn (geweest) in Irak.

101st Airborne Division een Amerikaanse luchtlandingseenheid

afbeelding van P Geertsma

De 101st Airborne Division was een Amerikaanse luchtlandingseenheid die ook wel de " Screaming Eagles " werden genoemd. Deze eenheid werd in 15 augustus 1942 in het leven geroepen voor operaties vanuit de lucht. In de Tweede Wereldoorlog deed deze Airborne Division onder andere dienst in de slag om Bostogne in België. Ook in de oorlog in Vietnam was de 101 Airborne Division ingezet. Veel militairen van deze divisie hebben de Amerikaanse opleiding op de U.S. Army Air Assault School gevolgd.

82nd Airborne Division of All American Division

afbeelding van P Geertsma

De 82nd Airborne Division is een Amerikaanse luchtlandingsdivisie die door de Amerikanen ook wel de All American Division genoemd. Deze divisie bestaat uit parachutisten die overal in de wereld kunnen worden ingezet. De 82nd Airborne Division werd in de Tweede Wereldoorlog onder andere ingezet bij de geallieerde landing op Normandië op 6 juni 1944 en bij Operatie Market Garden in Arnhem in 1944. De All American Division was van oorsprong een divisie met personen uit alle locaties van Amerika.

Inhoud syndiceren