Open dagen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 8.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /www/htdocs/armednl/http/modules/views/views.module on line 879.

2011 waarschijnlijk geen Landmachtdagen

afbeelding van P Geertsma

In 2011 zullen waarschijnlijk geen Landmachtdagen meer worden gehouden. Defensie is genoodzaakt om bezuinigingsmaatregelen door te voeren. Hierdoor heeft Defensie minder budget beschikbaar gesteld voor Open Dagen. De Open Dagen van de Koninklijke Landmacht zijn spectaculair maar dragen ook hoge kosten met zich mee. Er nemen veel militairen en andere medewerkers deel aan de voorbereiding en uitvoering van deze militaire Open Dagen. Daarnaast wordt tijdens de Landmachtdagen gebruik gemaakt van militair materieel tijdens verschillende shows.

Landmachtdagen 2010 op de Johannes Postkazerne van Havelte

afbeelding van P Geertsma

Landmachtdagen 2010 worden gehouden op zaterdag 29 mei en zondag 30 mei. De Landmachtdagen vinden plaats op de Johannes Postkazerne van Havelte. Het thema van 2010 is ‘Mee op missie’. Er worden verschillende demonstraties gegeven en daarnaast zijn static shows. Hierbij probeert de Koninklijke Landmacht de bezoekers van de Landmachtdagen een goede indruk geven van de organisatie van dit krijgsmachtonderdeel.

Landmachtdagen 2010 in zicht

afbeelding van P Geertsma

De Landmachtdagen komen er weer aan!
Het is nog 2 maanden wachten en dan kan de Nederlandse burgerbevolking weer een kijkje nemen in de organisatie van de Koninklijke Landmacht van Nederland. De Landmachtdagen zijn al jarenlang een populaire vorm van opendagen voor de Nederlandse krijgsmacht. De militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte zijn momenteel hard aan het werk met de organisatie van de Landmachtdagen 2010.

Demonstraties Korps Mariniers tijdens Marinedagen 2009

afbeelding van P Geertsma

Tijdens de Marinedagen van 2009 kwamen in totaal ongeveer 130.000 bezoekers. Deze bezoekers konden verschillende demonstraties aanschouwen tijdens de Marinedagen. Zo waren er verschillende demonstraties van het Korps Mariniers die een amfibische landing uitvoerden. Tijdens deze demonstraties werden met behulp van landingsvaartuigen een genietank van de Koninklijke Landmacht en andere materialen aan land gezet door het Korps Mariniers.

Marinedagen in Den Helder 2009

afbeelding van P Geertsma

De Marinedagen in Den Helder zijn een groot succes geweest. Ondanks het slechte weer op vrijdag 10 juli 2009 kwamen toch ruim 21.000 mensen naar het evenement dat door Defensie was georganiseerd. Zaterdag 11 juli 2009 kwamen er echter veel meer bezoekers op de Marinedag. In totaal kwamen op zaterdag meer dan 75.000 bezoekers. De Koninklijke Marine maakte dat dezelfde zaterdag al bekend. Op de Marinedagen konden bezoekers niet alleen marineschepen bewonderen maar ook diverse stands bezoeken. Er was veel informatie te vinden over de taken en verantwoordelijkheden van de Koninklijke Marine.

Open Dagen Koninklijke Luchtmacht militaire Vliegbasis Volkel

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht heeft binnenkort weer een aantal Open Dagen. Ditmaal vinden de Open Dagen plaats op de militaire Vliegbasis Volkel te Noord Brabant. Tijdens de Open Dagen op 19 en 20 juni zullen verschillende stands zijn ingericht met informatie over vliegtuigen en de Koninklijke Luchtmacht in zijn algemeenheid. Ook wordt er algemene informatie verstrekt over Defensie en de belangrijke taken die zij uitvoert in zowel Nederland als daar buiten.Dit jaar is het thema 'Goed werkgeverschap' van Defensie.

Landmachtdagen 2009 een oriëntatie op de Landmacht

afbeelding van P Geertsma

De eerste Landmachtdag van 2009 trok meer dan 50.000 bezoekers en kan daarmee als een groot succes worden beschouwd. De Landmachtdagen zorgen er voor dat een breed publiek verschillende facetten van de Koninklijke Landmacht kan zien en voor een deel ook daadwerkelijk ervaren. Er zijn op Landmachtdagen verschillende stands met informatie in de vorm van brochures, posters, stickers en andere materialen.

Veteranendag 2009

afbeelding van P Geertsma

De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27 juni 2009. Dit wordt een bijzondere Veteranendag omdat het de vijfde Veteranendag is die in Nederland wordt gehouden. Er zullen daarom verschillende lustrumactiviteiten worden georganiseerd door verschillende instanties die verbonden zijn met de veteranen in Nederland.

Geen zandhazen maar zandhagedissen op de Landmachtdagen?

afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Landmacht heeft een ecoloog ingeschakeld om een aantal zandhagedissen, ook wel duinhagedissen genoemd, te verplaatsen zodat deze geen hinder zullen ondervinden van de Landmachtdagen die op 6 en 7 juni 2009 zullen worden gehouden. Zandhagedissen zijn een beschermde diersoort in Nederland en zijn erg kwetsbaar. Ondanks dat wilde de Defensie haar oefenterrein wel in gebruik nemen. Het gaat hier om het oefenterrein van de Amersfoortse Bernhardkazerne.

Kinderfeestjes bij het Legermuseum in Delft

afbeelding van P Geertsma

Het Legermuseum in Delft heeft verschillende activiteiten voor kinderen. Zo is er de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar en van 8 tot en met 12 jaar. Er zijn dus twee verschillende leeftijdsgroepen. Voor deze verschillende leeftijdsgroepen zijn speciale programma’s die gericht zijn op de leeftijdscategorie. De jonge groep van 5 tot en met 7 jaar kan een soort spoorzoekerprogramma houden binnen het Legermuseum terwijl de oudere groep van 8 tot en met 12 aan de slag gaat met verschillende Codes.

Inhoud syndiceren