Pull the test here

afbeelding van JW Geertsma

Dit is een test bericht om te kijken of alles werkt:

(Novum/AP) - Een aanval op een koranschool en een of meer huizen in het dorp Dande Darba Khel in de Pakistaanse provincie Noord-Waziristan heeft maandag minstens negen mensen het leven gekost. Zeker vijftien personen raakten gewond. Ooggetuigen en regeringsmedewerkers hebben dit verklaard.

Een Talibanwoordvoerder sprak van minstens twintig doden, meest vrouwen en kinderen, en achttien gewonden. Een inlichtingenbron had het over twaalf doden: drie buitenlandse terreurverdachten, twee lokale mannen, vier vrouwen en drie kinderen. Ooggetuigen zeiden dat de explosies waren veroorzaakt door raketten, afgevuurd door een of meer Amerikaanse onbemande vliegtuigen.

De aanval lijkt onderdeel te zijn van een nieuwe Amerikaanse campagne om toevluchtsoorden van de Taliban en Al-Qaida in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan te treffen. Vorige week vielen er bij een Amerikaanse grond- en luchtaanval in Zuid-Waziristan ten minste vijftien doden. Amerikaanse beschietingen elders in het grensgebied kostten daarnaast verscheidene mensen het leven. Het was de eerste keer dat Amerikaanse troepen de grens overtrokken en dit na afloop werd bevestigd.