Blog van Willem Jozeph

Mariniers aangekomen in Afghanistan

afbeelding van Willem Jozeph

24 juli 2009 - De versterkte marinierscompagnie, met als kern de 22e infanteriecompagnie, bevindt zich inmiddels in Afghanistan voor inzet als onderdeel van de Task Force Uruzgan. Dat meldt brigade-generaal Rob Verkerk in Korpsblad QPO.

Mariniers op weg naar Afghanistan

afbeelding van Willem Jozeph

Vanaf eind deze maand vormt een versterkte compagnie mariniers een vast onderdeel van de Nederlandse Battle Group. De eerste grotere eenheid van de 22e Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers uit Doorn is op 7 juli vertrokken naar Uruzgan vanaf Vliegbasis Eindhoven. Deze week vertrekt het resterende deel van ruim 150 mariniers voor de eerste shift naar Uruzgan.

Inzet mariniers in Uruzgan

afbeelding van Willem Jozeph

Op 4 juni is in de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn het herinneringsboek uitgereikt van de mariniers die in Afghanistan zijn ingezet in Operational Mentor and Liaison Teams. Fragmenten uit de toespraken met foto's uit het boek zijn te zien op dit filmpje op YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=MsDUYBEaXv8

OMLT’s Korps Mariniers presenteren herinneringsboek over werk in Afghanistan

afbeelding van Willem Jozeph

Over de inzet van Nederlandse militairen in Uruzgan is al veel geschreven, maar sommige onderwerpen blijven onderbelicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de inzet van het Korps Mariniers in de afgelopen jaren. Dat de verrichtingen van Task Force Viper niet breed worden uitgemeten is logisch. Het werk van de mariniers in de Operational Mentor and Liaison Teams mag echter best meer aandacht krijgen. Deze mannen gaan immers voorwaarts in de eerste linie als trainers en coaches van het Afghan National Army (ANA).

Inhoud syndiceren