Solliciteren bij Object Grondverdediging OGRV Koninklijke Luchtmacht

afbeelding van P Geertsma

De Luchtmacht Beveiliging (LB) is een zeer breed begrip. Binnen de beveiliging van de Koninklijke Luchtmacht zijn verschillende afdelingen en eenheden aanwezig. De verdediging en beveiliging van luchtmachtmateriaal is zeer belangrijk. De gevechtsvliegtuigen en gevechtshelikopters moeten in zeer goede staat worden behouden. Sabotage en andere opzettelijke vernielingen kunnen zeer grote gevolgen hebben voor het vliegtuigpersoneel en het verloop van de strijd. Daarom moet het materiaal van de Koninklijke Luchtmacht goed beschermd worden. Het OGRV-peloton is hier onder andere voor verantwoordelijk. OGRV staat voor Object Grondverdediging. Dit houd het verdedigen van de materialen van de Koninklijke Luchtmacht in die op de grond zijn geplaatst. Hierbij valt overigens niet alleen te denken aan de vliegtuigen en de helikopters.

Ook luchtverdedigingsystemen en radars worden beschermd. De Patriot Geleide Wapensystemen worden daarnaast ook bewaakt door de OGRV. Een aantal leden die bij de OGRV werken kunnen ook neventaken uitvoeren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een functie als boordschutter op een Chinook of een Cougar helikopter. Wanneer je werkt bij het OGRV-peleton moet je rekening houden met het feit dat je veel zal worden uitgezonden naar crisisgebieden. Juist in crisisgebieden is de bescherming van het militaire materiaal extra belangrijk omdat er in die gebieden veel vijanden zitten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan missies naar Irak en Afghanistan. Leden van de OGRV worden van te voren goed getraind door Defensie om juist in deze buitenlandse gebieden goed werk te leveren. Ook het materiaal van de OGRV-militairen wordt op de missies aangepast.

Mocht je interesse hebben in een functie bij de OGRV dan kun je meer informatie vragen bij een banenwinkel bij jou in de buurt. Houdt bij de sollicitatie rekening met een veiligheidsonderzoek. Daarnaast zul je deelnemen aan een psychologische onderzoek en een medisch onderzoek bij defensie.