Microsoft Flight Simulator samenvatting

afbeelding van P Geertsma

Ontwikkeling Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator werd ontwikkeld door Bruce Artwick en zijn bedrijf subLOGIC in 1977. Het is een bekend computerspel waarmee de deelnemer zich kan verplaatsen in de positie van een piloot in verschillende soorten vliegtuigen. De Flight Simulator is vrij vertaald een ‘vlieg simulator’. Het doel van Flight Simulator is het zo goed mogelijk nabootsen van vluchten. Flight Simulator heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Het was eerst een vrij eenvoudige game. Tegenwoordig is de simulator veel natuurgetrouwer en gedetailleerder waardoor de beleving van de game realistischer wordt.

Microsoft Flight Simulator 2002
Microsoft Flight Simulator 2002 was een enorme verbetering op eerdere versies omdat deze versie namelijk voor het eerst een uitgebreide virtuele luchtverkeersleiding bevatte. Daarnaast vlogen er in Microsoft Flight Simulator 2002 ook andere toestellen rond zodat er echt luchtverkeer ontstond. Bestaande luchtvaartmaatschappijen maakten door deze realistische nabootsing ook gebruik van Flight Simulator. De cockpit van de vliegtuigen verschillen en als in werkelijkheid. Ook de avionica en systemen van de verschillende vliegtuigen worden in de tegenwoordige Flight Simulators nauwkeurig en gedetailleerd weergegeven.

Microsoft Flight Simulator 2004
Microsoft Flight Simulator 2004 en Microsoft Flight Simulator X is een variant die veel wordt gebruikt door mensen die dromen van een beroep als piloot. Ook gebruiken hobbyvliegers veel Microsoft Flight Simulator 2004. Microsoft Flight Simulator X is de laatste variant van Microsoft. Het is de 10e versie. Nog dagelijks is een grote wereldwijde gemeenschap van Flightsimulator liefhebbers bezig met de ontwikkelingen op het gebied van de simulator.

Microsoft Aces Studios stopt
Na 23 januari 2009 bouwde Microsoft de fabricage en ontwikkeling van de software voor Microsoft Flight Simulator af. Microsoft Aces Studios zal worden afgebouwd en uiteindelijk worden stopgezet. Hierdoor staan honderden banen op het spel.