Landmachtdagen 2009 een oriëntatie op de Landmacht

afbeelding van P Geertsma

De eerste Landmachtdag van 2009 trok meer dan 50.000 bezoekers en kan daarmee als een groot succes worden beschouwd. De Landmachtdagen zorgen er voor dat een breed publiek verschillende facetten van de Koninklijke Landmacht kan zien en voor een deel ook daadwerkelijk ervaren. Er zijn op Landmachtdagen verschillende stands met informatie in de vorm van brochures, posters, stickers en andere materialen. Op de Landmachtdagen zijn daarnaast vaak activiteiten te doen in de vorm van het beklimmen van klimwanden en torens en het schieten met een diemaco (het standaardgeweer van het Nederlandse leger).

Niet alleen voor volwassen is een bezoek aan de Landmachtdagen leuk, ook kinderen kunnen volop aan hun trekken komen. Zo kunnen ze worden gesminkt met echte camouflagekleuren en aan verschillende activiteiten deelnemen.

Tegenwoordig zijn er bij Defensie veel banen vrij en kunnen mensen volop solliciteren. Een oriëntatie op de Landmachtdagen kan er voor zorgen dat een geïnteresseerde een beeld kan krijgen van de functie die hem of haar trekt. Zodoende kan een keuze voor een bepaalde richting binnen Defensie beter worden gemaakt. Natuurlijk kan na een Landmachtdag altijd extra informatie worden ingewonnen bij verschillende instanties en websites.