Kennismakingsdagen bij Korps Commando Troepen

afbeelding van P Geertsma

Het Korps Commando Troepen maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht. De laatste tijd doet het Korps Commando Troepen veel aan voorlichting voor nieuwe sollicitanten. In het verleden kwamen namelijk veel sollicitanten met verkeerde ideeën bij het KCT solliciteren. Door films, computer spellen en boeken hebben veel mensen een verkeerd beeld van het werken als commando.

Doormiddel van duidelijke brochures en speciale kennismakingsdagen bij het KCT kunnen sollicitanten een duidelijker beeld krijgen van het Korps Commando Troepen.

De kennismakingsdagen bij het KCT duren in totaal drie dagen. In deze drie dagen wordt veel informatie verstrekt en wordt met name ingezoomd op de zware taken die een commando moet uivoeren. Hierdoor kan de sollicitant beter overwegen of hij verder wil gaan met de sollicitatie bij het KCT.

Na afloop van de kennismakingsdagen bij het KCT worden individuele gesprekken gehouden met de kandidaten waarin een advies naar voren komt. Dit advies dat positief of negatief is heeft een geldigheidsduur van een jaar en kan tijdens de verdere sollicitatie worden gebruikt.

Vraag bij de banenwinkel bij jou in de buurt naar meer informatie over de kennismakingsdagen bij het KCT.