Functies en vacatures bij de Koninklijke Luchtmacht

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/armednl/http/includes/unicode.inc on line 345.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/armednl/http/includes/unicode.inc on line 345.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/armednl/http/includes/unicode.inc on line 345.
afbeelding van P Geertsma

De Koninklijke Luchtmacht van Nederland heeft verschillende vacatures openstaan. Bij de luchtmacht van Nederland werken niet alleen vliegers, ook ander personeel is bij dit krijgsmachtonderdeel aanwezig zodat het Nederlandse luchtruim en het luchtruim van haar bondgenoten kan worden verdedigd. De vacatures van de Koninklijke Luchtmacht worden onderverdeeld in verschillende categorieën. De volgende categorieën zijn aanwezig:

Hulpverlening. Bij deze functies draait het om het bieden van steun in medische of andere vorm aan zowel grondpersoneel als piloten. Hierbij valt te denken aan artsen en medische ondersteuning, brandweermensen en sportinstructeurs.

Vliegen bij de Koninklijke Luchtmacht. In deze functies draait het voornamelijk om piloten van bijvoorbeeld de F16 maar ook om piloten van de Apache gevechtshelikopter en de transporthelikopters Chinook en Cougar. Het vliegen draait overigens niet alleen om de piloten zelf ook de loadmasters die onder andere de helikopters moeten beladen zijn van groot belang.

Bewaking bij de Koninklijke Luchtmacht. De Koninklijke Luchtmacht heeft veel kostbaar materiaal. Dit moet natuurlijk worden bewaakt zodat er geen sabotagedaden kunnen worden geplaagd. De bewaking bij de Koninklijke Luchtmacht is daarom zeer belangrijk. Hiervoor maakt de Luchtmacht gebruik van objectgrondverdedigers. Ook bewakers bij de poort van vliegbasissen en hondengeleiders worden ingezet.

Techniek bij de Koninklijke Luchtmacht. De techniek is een erg belangrijk onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Wanneer de (gevechts) vliegtuigen niet in optimale staat van onderhoud verkeren kan de veiligheid van de piloten en boordschutters niet worden gegarandeerd. Daarom werken verschillende technische personeelsleden aan het onderhoud van de vliegtuigen. Ook het installeren van de bewapening wordt door hen gedaan. De disciplines in de verschillende technische functies zijn erg breed. Zo heb j mechanische monteurs binnen de Koninklijke Luchtmacht maar ook Elektrotechnische monteurs. Niet alleen vliegtuigen en helikopters worden door deze technische personeelsleden onderhouden ook andere voertuigen zoals jeeps en patrouille voertuigen worden door hen gerepareerd. Daarnaast zijn ICT’ers aanwezig om er voor te zorgen dat de computers en netwerken effectief blijven werken.

Algemene ondersteuning bij de Koninklijke Luchtmacht. De algemene ondersteuning bij de Koninklijke Luchtmacht is erg breed en bestaat uit personeelszaken, economen, administratie, kantinepersoneel en nog veel meer. Niet alle functies in de algemene ondersteuning zijn militaire functies er zijn ook verschillende burgerfuncties aanwezig.

Operationele ondersteuning bij de Koninklijke Luchtmacht. Deze ondersteuning bestaat uit luchtgevechtleiders / luchtverkeersleiders en navigatiepersoneel.

Luchtverdediging bij de Koninklijke Luchtmacht. De luchtverdediging bestaat uit het Patriot raketsysteem en de GGW Groep Geleide Wapens

Logistiek bij de Koninklijke Luchtmacht. Het logistieke onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht bestaat uit chauffeurs en andere logistieke functies.

Wanneer je interesse hebt in een functie bij de Koninklijke Luchtmacht kun je veel informatie vinden op verschillende sites. Onder andere op het forum van www.militair.net worden verschillende aspecten van militaire functies van dit krijgsmachtonderdeel besproken.