Als burger solliciteren bij Defensie

afbeelding van P Geertsma

Vanaf 6 mei 2009 kunnen burgers op de website werkenbijhetrijk.nl solliciteren naar een aantal militaire functies die binnen Defensie open staan. Op deze manier hoopt Defensie nog meer kandidaten te vinden voor bepaalde functies. Momenteel heeft Defensie duizenden vacatures open te staan. Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie wil dat deze vacatures zo spoedig mogelijk worden ingevuld door goed personeel. Dit personeel hoeft echter niet alleen vanuit Defensie zelf worden aangetrokken. Ook de burgermaatschappij zou goede kandidaten kunnen leveren voor 1.500 militaire vacatures. Deze anderhalf duizend vacatures zouden in eerste instantie tijdelijk door burgerpersoneel kunnen worden ingevuld. Door dit beleid wordt de huidige druk op het militaire personeel verminderd.

Naast deze mogelijkheid om burgers toegang te verschaffen tot sollicitatie voor militaire functies zijn er ook andere beleidsmaatregelen getroffen. Zo zijn er in totaal vier verschillende projecten van start gegaan. Uitzendbureau’s kunnen meehelpen met het werven en selecteren van geschikt personeel voor Defensie. Daarnaast kunnen bedrijven tijdelijk personeel bij Defensie onderbrengen wanneer ze te kampen hebben met overtollig personeel. Ook worden verschillende vacatures apart onder de aandacht gebracht in het kader van de campagne Werk naar Werk. Verschillende mensen die interesse hebben voor werk bij Defensie kunnen zowel als burger en als militair aan een baan bij Defensie beginnen.

Mocht je interesse hebben in werk bij Defensie dan kun je altijd contact opnemen met een banenwinkel. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je eerst wat meer wilt weten over de militaire cultuur. Daarnaast kun je ook vragen hebben over de keuring en de Algemene Militaire Opleidingen of te wel de AMO. Deze vragen kun je ook uitstekend stellen op het forum van www.militair.net.